تحقیق افزایش جمعیت و تاثیر آن بر اقتصاد و جامعه

تحقیق افزایش جمعیت و تاثیر آن بر اقتصاد و جامعه تحقیق افزایش جمعیت و تاثیر آن بر اقتصاد و جامعه

دسته : جامعه شناسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 367 KB

تعداد صفحات : 48

بازدیدها : 263

برچسبها : افزایش جمعیت رشد جمعیت اقتصاد جامعه

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی بررسی افزایش جمعیت و تاثیر آن بر اقتصاد و جامعه

معرفی پروژه تحقیقاتی بررسی افزایش جمعیت و تاثیر آن بر اقتصاد و جامعه

بخشهایی از متن تحقیق

ظرفیت جمعیتی ایران چقدر است؟

کشوری با امکانات و وسعت ایران، قطعا ظرفیت پشتیبانی از جمعیتی به مراتب بیشتر از جمعیت کنونی را دارد. برای مثال در صورتی که تراکم جمعیتی ایران به اندازه تراکم جمعیتی کشور سنگاپور بوده و سیاست های اقتصاد کلان کشور نیز در کیفیتی مشابه سیاست های اقتصادی سنگاپور تنظیم شوند، بالغ بر 11 میلیارد نفر می توانند در ایران زندگی کنند و از سطح رفاهی بسیار بالایی هم برخوردار باشند. به عبارت دیگر، نمی توان ارتباط قاطعی بین تراکم جمعیتی یک کشور و سطح رفاه مردم آن برقرار کرد و رفاه شهروندان هر کشور توسط کیفیت سیاست های کلان اقتصادی آن تعیین می شود.

اگر کمی محافظه کار باشیم و سنگاپور و هنگ کنگ را کشور معمولی حساب نکنیم، می توان در مورد کشورهای نسبتا بزرگ تری مثل هلند و ژاپن صحبت کرد. اگر تراکم جمعیتی ما مثل هلند باشد می توانیم بیش از 660 میلیون نفر جمعیت داشته باشیم یا اگر ژاپن را می پسندید می توان از جمعیت 550 میلیون نفری صحبت کرد. اینها مثال هایی از کشورهای پیشرفته هستند تا گفته باشیم که می توان جمعیت زیاد داشت و در عین حال ثروتمند هم بود. به عبارت دیگر هیچ نظریه اقتصادی نمی گوید که جمعیت زیاد الزاما خوب است یا بد. در نظریات اقتصادی هر دیدگاهی که کمبود منابع طبیعی از جمله زمین را مانع افزایش جمعیت و در نتیجه در دسترس بودن زمین و منابع را به معنای عامل افزایش جمعیت می شمارد، به نوعی دیدگاه مالتوسی به شمار می رود.

در این پروژه سعی بر آن شد تا با طراحی پرسشنامه ای نظرات مردم را در مورد افزایش جمعیت و تاثیر آن بر اقتصاد و جامعه را جویا شویم .همچنین با مراجعه با رسانه های عمومی ، اینترنت و کتابها اطلاعاتی در این باره بدست آمد که در ادامه گنجانده شده است .

پرسشنامه تهیه شده شامل 10 سوال در مورد افزایش جمعیت و تاثیر آن بر اقتصاد و جامعه بود که در ادامه ی پروژه آورده شده است.

پیامدهای رشد سریع جمعیت

عواقب رشد سریع جمعیت، بیشتر دامن کشورهای جهان سوم را می گیرد و کشورهای توسعه یافته تا حدود زیادی از این عواقب مصون هستند؛ زیرا در آن کشورها جمعیت دارای رشد سریع و نامتوازن نیست. به علاوه اینکه رفاه معیشتی جهان توسعه یافته اجازه سرکشی به فزونی جمعیت نمی دهد تا غبار فقر و رنج ترمیم معاش را بر رخساره حس کنند. البته باید به این نکته توجه نمود که مصرف بالای جهان توسعه یافته در حدی مسرفانه است که همین جمعیت اندک را نیز با بحران های خاصی -که بیشتر از سنخ زیست محیطی و مسائلی چون پدیده سالخوردگی و عوارض بغرنج آن می باشد- روبه رو کرده است.

ارتباط رشد جمعیت با رشد اقتصادی

اقتصاددانان در دهه های گذشته بحث های فراوانی بر موضوع تاثیر جمعیت بر مولفه های اقتصادی مخصوصا رشد اقتصادی داشته اند. با مراجعه به ادبیات مربوطه می توان سه مرحله از گذار جمعیتی (Demographic transition) را در کشورهای جهان شناسایی کرد: اولین مرحله از گذار جمعیتی در کشورهای جهان با دو خصوصیت نرخ زاد و ولد بالا و همچنین نرخ مرگ و میر بالا شناسایی می شود. اگرچه هنوز برخی از کشورها در این مرحله هستند اما غالب کشورهای جهان این مرحله را سپری کرده اند. در دومین مرحله، به مدد افزایش سطح بهداشت و رفاه عمومی، شاهد کاهش نرخ مرگ و میر و استمرار نرخ زاد و ولد بالا هستیم. سرانجام در سومین مرحله، هر دو نرخ یعنی هم نرخ زاد و ولد و هم نرخ مرگ و میر کاهش یافته و در نتیجه نرخ رشد جمعیت به حدود صفر می رسد. بسیاری از کشورهای توسعه یافته در این مرحله قرار دارند. کشورهایی که در چنین مرحله ای قرار می گیرند، ممکن است در صورت مواجهه با رشد منفی جمعیت، سیاست جمعیتی خود را بر تشویق خانواده ها به زاد و ولد بیشتر تنظیم کنند. ...

فهرست مطالب تحقیق

مقدمه

ظرفیت جمعیتی ایران چقدر است؟

روش جمع آوری داده و محدودیت های پیش رو

ادبیات.تحقیق

پیامدهای رشد سریع جمعیت

تحلیل انتقادی از عاقبت اندیشی های رشد جمعیت

تجزیه و تحلیل اطلاعات

نتیجه گیری

ارتباط رشد جمعیت با رشد اقتصادی

تاثیر رشد جمعیت بر شاخص های مهم اقتصادی

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید