پایان نامه ارزیابی عملکرد مالی بانکها با روش های غیر پارامتری

پایان نامه ارزیابی عملکرد مالی بانکها با روش های غیر پارامتری پایان نامه ارزیابی عملکرد مالی بانکها با روش های غیر پارامتری

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1053 KB

تعداد صفحات : 96

بازدیدها : 559

برچسبها : ارزیابی عملکرد ارزیابی عملکرد مالی عملکرد مالی بانک

مبلغ : 9500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مدیریت بازرگانی گرایش مالی با عنوان ارزیابی عملکرد مالی بانک ها با استفاده از روش های غیر پارامتری در بانک کشاورزی استان اردبیل

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی گرایش مالی، عنوان تحقیق: ارزیابی عملکرد مالی بانک ها با استفاده از روش های غیرپارامتری (مطالعه موردی: بانک کشاورزی استان اردبیل)

مسأله اصلی تحقیق: ارزیابی عملکرد سازمان ها در جهت گیری تصمیمات استراتژیک آتی آن ها نقش اساسی دارد و به دلیل اهمیت این موضوع، تحقیق حاضر به آن می پردازد.

هدف اصلی تحقیق: هدف این تحقیق ارزیابی عملکرد مالی بانک ها با استفاده از روش های غیرپارامتری (تحلیل پوششی داده ها) در بانک کشاورزی استان اردبیل می باشد.

سؤال اصلی تحقیق: تا چه اندازه عملکرد نسبی بانک های کشاورزی در استان اردبیل را می توان با استفاده از تکنیک غیرپارامتری تحلیل پوششی داده ها اندازه گیری کرد.

متغیرهای اصلی تحقیق: در این تحقیق نسبته ای مالی و متغیرها برای ارزیابی عملکرد شامل نقدینگی، ساختار دارایی، سودآوری، کفایت سرمایه است.

روش تحقیق: در این تحقیق از روش تحلیل پوششی داده ها، از مدل ترکیبی DEA- TOPSIS برای ارزیابی کارایی مالی شعب بانک ها و رتبه بندی آن ها استفاده شده است. این روش از دو واحد تصمیم گیری مجازی A واحد تصمیم گیری و i واحد تصمیم گیری، برای تعیین بهترین و بدترین میزان کارایی نسبی هر واحد تصمیم گیری استفاده خواهیم کرد. از دو مقدار به دست آمده برای کارایی، به کمک روش TOPSIS برای ایجاد یک شاخص به نام نزدیکی نسبی (RC) به I واحد تصمیم گیری استفاده می کنیم. این تحقیق از نظر هدف یا ماهیت کاربردی است. روش گردآوری داده ها به صورت اسناد کاوی بوده است.

جامعه آماری: حجم جامعه آماری این تحقیق جامعه آماری در این پژوهش، شامل شعب بانک کشاورزی استان اردبیل است.

روش جمع آوری داده ها: داده های خام مورد نیاز این تحقیق از طریق مراجعه به گزارش های مالی شعب بانک کشاورزی اردبیل و از طریق بانک های اطلاعاتی مربوط به اطلاعات بازار سرمایه استخراج می گردد.

روش تجزیه و تحلیل اطلاعات: روش تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از تحلیل های توصیفی برنامه ریزی ریاضی است. اجرای مدل ها از طریق نرم افزار LINGO صورت خواهد گرفت.

کلمات کلیدی: نقدینگی، ساختار دارایی، سودآوری، کفایت سرمایه، تحلیل پوششی داده ها

بیان مسأله

ارزیابی عملکرد سازمان ها در جهت گیری تصمیمات استراتژیک آتی آن ها نقش اساسی دارد. ...

در سال های اخیر، مزیت رقابتی محور استراتژی های رقابتی قرار گرفته است. شرکت ها برای بهبود عملکرد و مقابله با رقبا، باید دارای مزایای رقابتی باشند تا بتوانند در شرایط پیچیده، عملکردی برتر داشته و خود را در بازارها حفظ نمایند. بنابر دیدگاه مبتنی بر منابع، عملکرد برتر شرکت ها می تواند از منابع منحصر به فرد آن ها، یکپارچگی منابع و یا توانایی پاسخگویی به محیط ناشی شود. بر اساس این دیدگاه، تفاوت عملکرد شرکت ها به دلیل این است که سازمان های موفق دارای منابع استراتژیکی (فیزیکی، انسانی و سازمانی) هستند که رقبای آن ها فاقد آن منابعند.

بانک های تجاری و تخصصی موسسات مالی هستند که وجوه راکد مردم را جمع آوری کرده و به تجار، صاحبان صنایع و سایر متقاضیان تسهیلات اعطاء می کنند. در واقع، بانک با عملیات خود موجبات انتقال منابع را از اشخاصی که به علل مختلف مانند: فقدان دانش و تخصص، کمبود سرمایه و ترس از ریسک سرمایه گذاری، نمی خواهند یا نمی توانند در فعالیت های اقتصادی مشارکت نمایند، به اشخاصی که برای سرمایه گذاری به منابع مالی محتاج اند، فراهم می سازد و از آن جایی که هدف بانک تجاری کسب سود است، طبیعی است بانک بایستی منابع را هر چه ارزان قیمت تر جذب کرده و با حداکثر نرخ سود به متقاضیان تسهیلات دهد. از این رو، هدف اولیه و اساسی بانک همانند سایر سازمان های انتفاعی، حداکثر کردن ثروت صاحبان آن می باشد. در افزایش ثروت صاحبان سهام مدیریت بانک باید تصمیم بگیرد که آیا دارایی ها با کیفیت پایین تر و درآمد بیشتر و یا دارایی ها با کیفیت بالاتر و ریسک کمتر را کسب کند و یا آیا بانک باید سرمایه گذاری کند و تسهیلات با سررسیدهای طولانی اعطاء نموده و نقدینگی اش را کاهش دهد و یا دارایی هایی با سررسیدهای کوتاه مدت تر را انتخاب و درجه بالایی از نقدینگی را تأمین نماید؟ این ها سؤالاتی هستند که مدیران بانک ها همیشه با آن ها درگیر هستند.

پاسخ به سؤالات فوق نیاز به ارزیابی عملکرد مالی را با اهمیت تر ساخته تا از این طریق بانک ها عملکردشان را از لحاظ سودآوری، کفایت سرمایه، ساختار دارایی و نقدینگی نسبت به بانک های رقیب مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند موقعیت خود را سنجیده و نسبت به بهبود و ارتقاء عملکرد خود اقدام نمایند.

رویکردهای موجود پیرامون معیارهای عملکرد

از دیرباز تاکنون مطالعات بسیاری به معیاری مناسب جهت ارزیابی عملکرد شرکت ها و مدیران و به منظور اطمینان یافتن از همسویی حرکت شرکت با منافع سرمایه گذاران بالفعل و مبنایی برای اتخاذ تصمیمات اقتصادی سرمایه گذاران بالقوه و اعتباردهندگان صورت پذیرفته است.

رویکرد حسابداری

همیشه عملکرد با هدف رابطه مستقیم داشته است. اگر مدیران شرکت ها بتوانند سود یا ارزش شرکت را افزایش دهند، دارای عملکرد مطلوبی خواهند بود و به هدف خود رسیده اند ولی باید دید مقدار این افزایش چقدر باید باشد تا کافی یا مطلوب به نظر برسد. برای رفع این مشکل می توان ارقام مشابه مربوط به سال های مختلف عملکرد واحد تجاری را با هم مقایسه کرد و با نتایج حاصل از فعالیت واحد تجاری را با نتایج مربوط به سایر واحدهایی که در صنعت مورد نظر فعالیت می کنند مورد مقایسه قرار داد. در ارزیابی عملکرد با استفاده از رویکرد حسابداری معمولا از اطلاعات مندرج در صورت های مالی شرکت ها استفاده می شود. در این رویکرد از ارقام مندرج در صورت های مالی نظیر سود، سود هر سهم، جریان های نقدی عملیاتی، بازده دارایی ها و بازده حقوق صاحبان سهام جهت ارزیابی عملکرد استفاده می شود. ...

رویکرد اقتصادی

بر اساس این رویکرد که در آن از مفاهیم اقتصادی استفاده می شود، عملکرد واحد تجاری با تأکید بر قدرت سودآوری دارایی های شرکت و با توجه به نرخ بازده و نرخ هزینه سرمایه به کار رفته ارزیابی می شود. ارزش افزوده اقتصادی، ارزش افزوده اقتصادی تعدیل شده و ارزش افزوده بازار در این گروه جای دارند.

رویکرد تلفیقی

در این رویکرد ترکیبی از اطلاعات حسابداری و بازار برای ارزیابی عملکرد به کار می رود مانند نسبت کیو توبین و نسبت قیمت به سود. ...

معیارهای ارزیابی عملکرد مالی

استفاده کنندگان گزارش های مالی با استفاده از معیارهای مختلف، عملکرد شرکت را ارزیابی می کنند. روش های متعددی برای ارزیابی عملکرد وجود دارد که به طور کلی می توان آن ها را به دو دسته مدل های حسابداری و مدل های اقتصادی تقسیم کرد.

معیارهای عملکرد حسابداری

معیارهای حسابداری ارزیابی عملکرد بر صورت سود و زیان و ترازنامه تأکید دارند؛ بدین معنی که یک جریان خروجی وجه نقد می تواند به عنوان هزینه در صورت سود و زیان و با به عنوان یک دارای سرمایه ای در ترازنامه منعکس شود که نتیجه آن ارائه صورت سود و زیان و ترازنامه متفاوت ناشی از به کارگیری رویه های مختلف است. نسبت بازده حقوق صاحبان سهام، بازده دارایی ها و سود هر سهم از جمله معیارهای عملکرد حسابداری به شمار می روند که در ادامه به شرح هریک پرداخته می شود. ...

چکیده

فصل اول. کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسأله

اهمیت و ضرورت تحقیق

چارچوب نظری تحقیق

مبانی نظری تحلیل پوششی داده ها

فرضیه تحقیق

اهداف تحقیق

تعریف متغیرها

قلمرو تحقیق

فصل دوم. ادبیات تحقیق

مقدمه

اهداف واحدهای انتفاعی

حداکثر نمودن سود

حداکثر نمودن ثروت

نقش مدیران مالی در واحدهای انتفاعی

مفهوم عملکرد شرکت

ارزیابی عملکرد

اهمیت و ضرورت ارزیابی عملکرد

ارتباط پاسخگویی و اندازه گیری عملکرد

رویکردهای موجود پیرامون معیارهای عملکرد

معیارهای ارزیابی عملکرد مالی

معیارهای عملکرد حسابداری

نسبت بازده حقوق صاحبان سهام

نسبت بازده دارایی ها

معیارهای عملکرد اقتصادی

سود حسابداری

اهداف گزارشگری سود حسابداری

سودمندی سود

نرخ بازده دارایی ها (ROA)

محاسبه نرخ بازده دارایی ه ا(ROA)

ایرادات وارد بر نرخ بازده دارایی ها (ROA)

تئوری ها و مدل ها

مدل(DEA) پوششی داده ها

رتبه بندی با استفاده از مدل ابرکارایی

پیشینه تحقیق

فصل سوم. روش اجرای تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

جامعه آماری

محاسبه حجم نمونه

روش گردآوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم. تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه

نتایج تحلیل پوششی داده ها

فصل پنجم. نتیجه گیری و پیشنهادها

مقدمه

نتایج تحقیق

پیشنهادات بر اساس یافته های تحقیق

پیشنهادات به محققین آتی

محدودیت های تحقیق

منابع

پیوست

فهرست اشکال

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید