پایان نامه تاثیر روش تدریس فعال همیاری در تحصیل و تربیت دانش آموزان

پایان نامه تاثیر روش تدریس فعال همیاری در تحصیل و تربیت دانش آموزان پایان نامه تاثیر روش تدریس فعال همیاری در تحصیل و تربیت دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 190 KB

تعداد صفحات : 29

بازدیدها : 493

برچسبها : تحقیق تدریس فعال تحصیل

مبلغ : 3800 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه و تحقیق بررسی تاثیر روش تدریس فعال (همیاری) در وضعیت تحصیلی و تربیتی دانش آموزان دوره ابتدایی استان اردبیل شهرستان نمین

معرفی پایان نامه و پروژه تحقیقاتی بررسی تاثیر روش تدریس فعال (همیاری) در وضعیت تحصیلی و تربیتی دانش آموزان دوره ابتدایی استان اردبیل شهرستان نمین

اهمیت و ضرورت تحقیق

در بسیاری مواقع شاید این بخش به دور از واقعیت نباشد که نه معلم می داند محتوایی را چرا باید درس بدهد و نه دانش آموز چرایی را انتخاب محتوا را می داند نه معلم می داند محتوا را به چه روش صحیح و سودمندی تدریس نماید و نه دانش اموز چگونه یادگرفتن را می داند. معلم صرفا درس می دهد و فراگیران نیز به طور موقتی حفظ می کنند ما فقط یادگرفته ایم درس بدهیم و دانش آموزان نیز آموخته اند که تنها حفظ نمایند و چون و چرا مطالب را از ما بپذیرند.

آیا معلم به طور معمول، پیش از تدریس ارزیابی می کند که هدف از تدریس این مطالب چیست؟ و آیا از خود می پرسد این محتوا چگونه باید تدریس شود ؟ یا فقط به طور یکنواخت به روش حفظی و یادگیری طوطی وار می پردازد.

متن آموزشی که در اختیار همه قرار دارد، اما چگونگی تدریس مهم است. موفقیت معلم در استفاده از شیوه های فعال تدریس است. به اعتقاد محقق شیوه فرآیند یاددهی - یادگیریاز خود موضوع درسی مهمتر است.

تدریس در گذشته بر اساس دیدگاه متخصصان تعلیم و تربت به معنی انتقال معلومات بوده اما صاحبنظران جدید تعلیم وتربیت بر این باورند که معلم باید روش دانستن را به دانش آموز بیاموزد نه اینکه صرفاً به انتقال فرمولها و معلومات اکتفا کند معلم باید دانش آموز را کمک کند تا خود تجربه کند و از طریق تجارب خود مطالب را فراگیرند، لذا توجه به کیفیت و شیوه تدریس معلمان باید امر بسیار ضروری و جدی تلقی شود و برنامه ریزان و مسئولان موظفند که فرصتهای لازم برای آشنائی هر چه بیشتر معلمان با روشها و الگوهای جدید و خلاق تدریس را فراهم نموده، و شرایط و امکانات را برای اجرای موفقیت آمیز این روشها آماده نمایند.

امروزه بسیاری از طراحان و مسئولان برنامه های آموزش و پرورش از شیوه های رایج تدریس ناراضی هستند و بدین سبب از نوآوری و نوگرایی در این زمینه، استقبال می کنند کارایی روشها نظیر : سخنرانی، انتقال اطلاعات از معلم به دانش آموز و به یاد سپاری و تأکید بر محفوظات که شالوده روشهای سنتی تدریس است. مدتهاست مورد ایراد و پرسش قرار گرفته است. برای جبران کمبودهای این گونه روشها، عده ای از متخصصان استفاده از وسایل جدید کمک آموزشی مانند فیلم، اسلاید، نوارهای دیداری و شنیداری را توصیه می کنند و عده ای دیگر روشهای بحثی و پرسش و پاسخ و انجام دادن آزمایشهای انفرادی و گروهی را جانشین روشها قبلی کرده اند.

از نتایج پژوهش می توان در دوره های ضمن خدمت آموزش معلمان، درتدریس درس روش و فنون تدریس در دانشگاهها و مراکزتربیت معلم استفاده نمود. بکارگیری این روشها حتی به صورت کارگاهی در آموزش معلمان منجر به بهبود کیفیت تدریس می شود. بنابراین این تحقیق ضمن مشخص کردن میزان تاثیر روشهای فعال تدریس بر پیشرفت تحصیلی دانش اموزان و مقایسه آن با روشهای فعال تدریس بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و مقایسه آن با روشها غیر فعال تدریس بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و مقایسه آن با روشها غیر فعال کوشش می نمایند تا شرایط فیزیکی و روانی انجام چنین روشهایی را تبیین کند تا معلمین بتوانند با استفاده بجا از انواع روش تدریس فعال موجب رشد قوه تفکر، خلاقیت، اعتماد به نفس، روحیه و جستجو گیری و سیاسی ذهن دانش آموز بشنود.

1- بررسی میزان اثر بخشی روشهای تدریس فعال و سنتیبر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان 2- توجه به افزایش مسائل کیفی در مقابل مسائل کمی نظام آموزشی با توجه به اهمیت قائل شدن به روشهای تدریس فعال 3- برسی میزان ارتباط بین روشهای تدریس با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بر حسب درس 4- توجه به ارتقاء مهارت و تخصص در معلمان در فراگیری روشهای نوین تدریس، بعنوان یکی از عوامل رشد و توسعه در آموزش و پرورش 5- اهمیت قائل شدن به روشهای تدریس فعال در آموزشهای فعال ضمن خدمت معلمان بعنوان راهکارهای عملی افزایش مهارت و تخصص در معلمان.

تعریف روش تدریس فعال

روش تدریس فعال به روشی اطلاق می شود که در آن دانش آموزان در جریان آموزش نقش فعالی به عهده دارند و معلم نقش راهنما و هدایت کننده را ایفا می کند تعامل دوطرفه بین دانش آموزان و معلم وجود دارد.

تعریف روش تدریس غیر فعال

روش تدریس غیر فعال به روشی اطلاق می شود که در آن معلم نقش اساسی بر عهده دارد و مطالب را غالبا به شیوه شفاهی بیان می کند و معمولا متکلم وحده است و دانش آموزان شنونده مطالب می باشند.

تاریخچه روش های تدریس فعال

با نگاهی به تاریخ تعلیم و تربیت جهان می بینیم در زمانی که آموزش و پرورش هنوز شکل رسمی نیافته بود انسان ها فنون دانش و مهارت های لازم را به طور تجربی می آموختند و شخصی به اسم معلم و شخص دیگری به اسم دانش آموز و مکانی به عنوان مدرسه یا کلاس درس وجود نداشت بلکه هر فردی که مطالب یا فنون بیشتری می دانست به مثابه معلم و کسی که می خواست چیزی یاد بگیرد دانش آموز بود. طبیعت هم به عنوان مدرسه یا کلاس درس قلمداد می شد.

فهرست مطالب پایان نامه

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف کلی

اهداف اختصاصی

فرضیه های تحقیق

تعاریف نظری

تعریف روش

تعریف روش تدریس فعال

تعریف روش تدریس غیر فعال

تاریخچه روش های تدریس فعال

ادبیات تحقیق

حیطه های شناختی

الگوها

مراحل

روش تحقیق

جامعه آماری و نمونه آماری

روش تجزیه و تحلیل داده ها

ابزار گرد آوری اطلاعات

محدودیت های بکارگیری روشهای تدریس فعال

فهرست منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید