پایان نامه مدیریت دانش، مفاهیم، ضرورتها، کارکردها

پایان نامه مدیریت دانش، مفاهیم، ضرورتها، کارکردها پایان نامه مدیریت دانش، مفاهیم، ضرورتها، کارکردها

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 171 KB

تعداد صفحات : 81

بازدیدها : 445

برچسبها : مدیریت دانش دانش سازمانی مدیریت پروژه

مبلغ : 9500 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی و پایان نامه با عنوان مدیریت دانش، مفاهیم، ضرورتها، کارکردها، با بررسی الگوهای استراتژی مدیریت دانش و موانع استقرار مدیریت دانش

پایان نامه مدیریت دانش، مفاهیم، ضرورتها، کارکردها

معرفی و بخشهایی از متن تحقیق

عصر دانایی یا دانش، عنوان جدیدی است که به زمان حاضر و آینده نزدیک اطلاق می شود. به منظور استفاده بهینه از سرمایه دانش در سازمان ها رشته جدیدی از مدیریت به نام مدیریت دانش پدید آمده است، تا ضمن بهبود بخشیدن به فرآیندهای دانش و با پیوند بین استراتژی سازمان و استراتژی مدیریت دانش در تامین دانش مناسب، در زمان مناسب، برای فرد مناسب به حفظ مزیت رقابتی سازمان کمک کند. امروزه در ادبیات مدیریت و اقتصاد به وفور شاهد تاکید بر نقش دانش به عنوان یک منبع حیاتی برای حفظ رقابت پذیری و سودآوری می باشیم.

مدیریت دانش به سازمان ها کمک می کند تا فرایند دانش مؤثری داشته باشند. سازمان ها برای انتخاب بازار باید از دانش موجود و ایجاد دانش جدید بهره جویند و مدیریت دانش در این امر کمک شایانی به آنها می کند. ...

امروزه دانش جزء لاینفک موفقیت سازمان ها محسوب می شود. این مسئله در سازمان های فرهنگی که سرمایه های فکری و دارایی های نامشهود در این نوع از سازمانها بسیار با اهمیت می باشد، دارای نقش حیاتی می باشد. اگر روند تغییر و تحولات دانش در جامعه معاصر به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد، این نتیجه مهم حاصل می شود که جامعه فراصنعتی امروز جامعه ای اطلاعاتی است که در آن به تدریج فناوری های نیروافزا جای خود را به فناوری های دانش افزا می دهند. در محیط پویا و پیچیده امروز، برای سازمان های فرهنگی ضروری است که به طور مداوم دانش جدید را به شکل ایجاد، اعتبار بخشی و کاربرد، در محصولات و خدمات خود به کار گیرند. در همین زمینه پیتر دراکر می گوید: راز موفقیت سازمان ها در قرن 21 همان مدیریت دانش است . بنابراین مدیریت دانش مقوله ای مهمتر از خود دانش محسوب می شود که در سازمان ها به دنبال آن است تا نحوه چگونگی تبدیل اطلاعات و دانسته های فردی و سازمانی را به دانش و مهارت های فردی و گروهی تبیین و روشن نماید. از این رو سازمان ها باید محیطی را برای اشتراک، انتقال و تقابل دانش در میان اعضای خود به وجود آورند و افراد را در جهت با مفهوم کردن تعاملاتشان آموزش دهند.

تعریف مدیریت دانش

در خصوص تعریف مدیریت دانش توافقی وجود ندارد و تعاریف گوناگونی در این خصوص ارائه گردیده که هر یک ابعادی از این موضوع را نمایش می دهند. در این جا چند نمونه از تعاریف را مرور می نماییم.

پترس: مدیریت دانش، کسب دانش درس برای افراد مناسب در زمان صحیح و مکان مناسب است به گونه ای که آنان بتوانند برای دست یابی به اهداف سازمان، بهترین استفاده را از دانش ببرند.

ویگ: مدیریت دانش بنایی سنجیده، صریح و اصولی برای تجدید و استفاده از دانش در جهت افزایش تاثیر و بازگشت دانش مربوط به سرمایه دانش است.

هی بار: مدیریت دانش با تجزیه و تحلیل و شناسایی دانش لازم و سودمند درگیر بوده و در پی برنامه ریزی چند بعدی و کنترل مناسب در توسعه سرمایه های دانش، در جهت برآورده کردن اهداف سازمانی است.

ادل: مدیریت دانش، خط مشی های اصولی را برای یافتن، درک کردن و استفاده از ارزش و ایجاد ارزش، معین می نماید.

افرازه(1383): مدیریت دانش فرآیند کشف، کسب، توسعه و ایجاد، تسهیم، نگهداری، ارزیابی و بکارگیری دانش مناسب در زمان مناسب توسط فرد مناسب در سازمان است که از طریق ایجاد پیوند بین منابع انسانی، فن آوری اطلاعات و ارتباطات و ایجاد ساختاری مناسب برای دست یابی به اهداف سازمانی صورت می پذیرد.

برادوک: مدیریت دانش فرایند ایجاد، جذب، بکارگیری، بکارگیری مجدد دانش فردی و سازمانی است.

بات: مدیریت دانش را فرایند ایجاد، تایید، ارائه، توزیع و کاربرد دانش می داند.

مفاهیم اساسی دانش سازمانی

ریشه ها و عوامل پیدایش مدیریت دانش

جنبش مهندسی مجدد فرایندها را، علی رغم انتقاداتی که محافظ کاران به آن وارد کرده اند، می توان اولین تلاش منسجم برای رسمی کردن مدیریت دانش و فرایند انتقال دانش قلمداد نمود. زیرا که مهندسی مجدد فرآیندها سعی داشت از طریق درهم ریختن مرزها ی سنتی تقسیم کار در درون سازمان راستای الگوهای یکپارچه تر جریان کار و دانش حرکت نماید.

مدیریت دانش برای اولین بار در سال 1986 میلادی در یک کنفرانس مدیریتی در اروپا مطرح گردیده و بلافاصله در سطحی وسیع مقبولیت یافت و کلاً باید گفت که این مقوله به دلایل زیر در آینده به عامل کلیدی در موفقیت اقتصادی تبدیل خواهد شد:

در راه بودن عصر اقتصاد مبتنی بر دانش که در آن ، دانش منبع ثروت است و در نتیجه دانش به کار جدید سازمان ها تبدیل خواهد شد.

مدیریت دانش نتیجه تکامل منطقی مدیریت اطلاعات می باشد و همان طور که مدیریت اطلاعات و فناوری های اطلاعاتی تاثیر قابل توجهی بر روی عملکرد سازمانی داشته است، مدیریت دانش نیز با استفاده از فناوری های اطلاعات و هوش مصنوعی تاثیر به مراتب بیشتری بر روی عملکرد سازمانی خواهد داشت.

مدیریت دانش نقطه اوج نظراتی است که در زمینه توسعه سازمان مطرح گردیده و می تواند نظرات مذکور را یکپارچه نماید.

فهرست مطالب پایان نامه

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

سوالات پژوهش

تعاریف عملی و نظری متغیر پژوهشی

تعریف دانش

تعریف مدیریت دانش

اصول مدیریت دانش

مفاهیم اساسی دانش سازمانی

ریشه ها و عوامل پیدایش مدیریت دانش

مزیت پایدار دانش

داده، اطلاعات و دانش

سطوح دانش

بعد اول: تکامل دانش ضمنی در سازمان ها

بعد سوم: انتقال دانش ضمنی

سلسله مراتب دانش

هرم دانش

فرا دانش

منابع دانش

چرخه دانش

چارچوب مدیریت دانش

استرتژی های مدیریت دانش

انتخاب استراتژی صحیح

چرخه مدیریت دانش KMC

اجرای سیستم مدیریت دانش

سیستم مدیریت دانش KMS

مدل های مدیریت دانش

پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان

دانش آفرینی

ساز و کارهای دانش آفرینی

حرکت به سوی سازمان های یادگیرنده، یاد دهنده و مربی

نقش مدیریت دانش در تحقق حرکت استراتژیک سازمان

رویکردهای پیش نیاز جهت اجرای مدیریت دانش

مدیریت دانش و مهندسی مجدد

بازارهای پویای دانش

کاستی های بازار

روش های ایجاد بازارهای دانش کارآمد

مزایای بازار دانش

مدل مفهومی بازار دانش

منابع مدیریت دانش

نظام های مدیریت دانش

نسل های مدیریت دانش

ناکامی مدیریت دانش در سازمان ها

آینده مدیریت دانش

مقدمه

استراتژی های مدیریت دانش نوناکا و تاکاشی ( میلادی)

مطالعات هانسن و همکاران (میلادی)

الگوهای استراتژی دانش

مطالعات بیرلی و چارکرابارتی(میلادی)

مطالعات زاک( میلادی)

مطالعات دی پابلوس( میلادی)

مطالعات بیرلی و دالی ( میلادی)

جمع بندی

نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید