دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 389 KB
تعداد صفحات : 55
بازدیدها : 1073
برچسبها : تسهیلات بندری حمل و نقل دریایی ISPS Code
مبلغ : 12500 تومان
خرید این فایلچکیده تحقیق
امنیت دریانوردی ابتکار بدیع و جدیدی محسوب نمی شود و صرفاً پدید آمدن منازعات سیاسی و افزایش موج اقدامات مخالفان با سیاست های سلطه گرایانه جهان غرب و به ویژه ایالات متحده آمریکا موجب شد که سازمان بین المللی دریانوردی به مسئله امنیت در دریا و در ساحل از منظری سیستماتیک و قانونمند نگاه نماید. آیین نامه بین المللی کشتی و تسهیلات بندری جدا از مسئله علت پیدایش آن دارای دو بعد مخالف فرصت و تهدید است واین موضوع با توجه به منافع ملی و سیاست های استراتژیک هر یک از دوات های متعاهد چهره خواهد کرد. فرصت از آن جهت که راهبران و مدیران بنادر و همچنین مالکان کشتی ها با متشبث شدن به الزامات این آیین نامه می توانند ضریب انیت را در مجموعه تحت مدیریت خود ارتقا داده و از این طریق به رونق بیشتر صنعت حول و نقل دریایی یاری رسانند. تهدید از آن جهت که آیین نامه در شرایط خاصی می تواند ملعبه دسا برخی از دولت ها به منظور ایجاد تنگناهای اقتصادی به ویژه برای کشورهای در حال توسعه باشد. عدم صدور وجوز ورود به کشتی های حامل بار و یا در انتظار دریافت بار از یک تسهیلات بندری می تواند تاثیری منفی بر جریان عادی اقتصاد هر کشوری گذارد.
فهرست مطالب
فصل اول : کلیات تحقیق
مقدمه
آشنایی با ISPS Code و تاریخچه آن
ضرورت انجام تحقیق
روش انجام تحقیق
واژگان کلیدی
صنعت دریانوردی ایران
تسهیلات بندری
کشتی
فصل دوم : پیشینه تحقیق
مقدمه
مقالات بخش خارجی
مقالات بخش داخلی
نتیجه گیری
فصل سوم : معرفی و مروری بر ISPS Code
مقدمه
آیین نامه بین المللی امنیت کشتی و تسهیلات بندری
در حوزه دریا
در حوزه خشکی
تسهیلات بندری کدام است و چه تفاوتی با بندر دارد؟
وظایف و مسئولیت های دولت متعاهد:
عوامل کلیدی اجرای آیین نامه
مأمور (افسر) امنیت تسهیلات بندری
مأمور (افسر) امنیت شرکت کشتیرانی
مأمور (افسر) امنیت کشتی
سطح امنیتی
اظهار نامه امنیتی
زنگ امنیتی
ساختار اجرایی
کمیته عالی امنیت کشتی و تسهیلات بندری
کمیته نظارتی امنیت کشتی و تسهیلات بندری
کمیته اجرایی امنیت کشتی ها
کمیته اجرایی امنیت تسهیلات بندری
کمیته امنیتی بنادر و کشتی ها
آیین نامه از کشورهای متعاهد چه می خواهد؟
نتیجه
فصل چهارم : بحث
مقدمه
دالان های بین المللی
کریدور بین المللی شمالجنوب و نقش ایران
نتیجه
فصل پنجم : نتیجه گیری
مقدمه
نتیجه گیری
منابع و مأخذ
*******************
گزیده ای از بخشهای مختلف متن تحقیق دانلودی
به دنبال حمله های تروریستی به برج های تجارت جهانی در ایالات متحده و تانکر نفتک شدریمن، سازمان IMO جهت جلوگیری از رویدادهایی از این قبیل در حمل و نقل دریایی، یک بخش تکمیلی مکمل و ضمیمه ای به نام ISPS CODE برای کنوانسیون SOLAS تعریف کرد. ISPS Code شامل بنادر، کشتی ها و تمامی سازمان هایی که در صنعت دریایی فعالیت دارند، جهت محکم نگه داشتن دریچه های امنیتی آنها، در بر می گیرد. اثرات این فعالیت ها شامل بخش هایی در کالا و روش های نادرست است. تاثیرات مثبت مانند افزایش سطح امنیتی، بهره وری، کارایی و رقابتی است و تاثیرات بد مانند افزایش هزینه سالیانه، مدیریت کارها و پرسنل می باشد. این پایان نامه بر مبنای یک مطالعه که به وسیله تهیه یک پرسشنامه الکترونیکی و تقسیم آن بین بنادر سوئد جهت گرفتن اطلاعات دست اول درباره ی تاثیرات ISPS CODE در بندر و فعالیت های بندری رخ داده است، صورت گرفته است .
کد بین المللی امنیت کشتی و تسهیلات بندری که در کنوانسیون SOLAS سازمان بین المللی دریانوردی آورده شده است، ابزاری است که به طور خاص مختص مسائل دریایی نمی شود. اینکه منعکس کننده حوادث 11 سپتامبر 2001 و واکنش تجارت جهانی در IMO تحت فشار و تاثیر ایالات متحده در رابطه با تهدید تروریسم علیه کشتیرانی می باشد. این روز ها فعالیت های تروریستی در کشتی یا در بنادر ناشناخته صورت می گیرد؛ ولو اینکه تعیین تهدیدی که واقعا آنها بیان می کنند سخت باشد .
همان گونه که ذکر شد صنعت دریانوردی با اقدامات ضد امنیتی که غالباً با گرایش ها و اهداف سیاسی صورت می گرفت بیگانه نبود. مشهورترین این گونه حوادث، ماجرای گروگانگیری مسافرین یک کشتی تفریحی ایتالیایی به نام آکیل لارو(AchilleLauro)در سال 1983 است که توسط یک گروه شبه نظامی فلسطینی صورت پذیرفت و با مرگ یک مسافر آمریکایی پایان گرفت. این رویداد و چند واقعه راهزنی دریایی که متعاقب آن حادث شد سبب گردید که آیمو در سال 1985 در قطعنامه A.545 13 خود، خواهان اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از راهزنی و سرقت دریایی کشتی ها گردد و در سال بعد در اجلاس کمیته ایمنی دریانوردی، بخشنامه (MSC/Circ.443) را انتشار داد، که برای کشتی های مسافری با مدت زمان سفر بین المللی 24 ساعت و یا بیش تر و آن گروه از تسهیلات بندری که به این نوع شناورها ارائه خدمت می نماید لازم الاجراء گردید. آیمو با این اقدام، نخستین گام جدی خود را برای مبارزه با راهزنی و سرقت های دریایی برداشت. در واقع، این بخشنامه تدابیر موقتی امنیتی را ارائه می داد و پیش درآمد پدید آمدن کنوانسیون امنیتی جدیدی به نام ”مقابله با اعمال غیر قانونی در برابر ایمنی دریانوردی“ بود که در ماه مارس سال 1988 به تصویب رسید و به اختصار به کنوانسیون SUA مشهور شد.
...
صنعت دریایی شاخه ای از صنایع می باشد که به فرآوری و تولید شناورهای گوناگون و همه ابزار و نیازمندی های مرتبط با شناور، سازه های دریایی شامل سکوها و تأسیسات صنعت نفت و گاز و معدن در دریا و اقیانوس ها، ناوبری، دریانوردی، خدمات بندری و ماهیگیری می پردازد.
در نگاهی دیگر می توان صنایع دریایی را به جای یک صنعت، یک اقتصاد کلان نامید زیرا بسیار گسترده بوده و صنایع دیگری را نیز در خود جای داده است.
محدوده ای است که حداقل از لنگرگاه داخلی شروع می شود و کانال دسترسی، حوضچه مانور و آرامش، اسکله ها و بارانداز، انبارها و تأسیسات پشتیبانی آن را در بر می گیرد.
کشتی شناور بزرگی است که برای حمل مسافر و بار بر روی آبهای آزاد یا رودخانه و دریاچههای پهناور استفاده می شود.
...
ساختار اجرایی آیین نامه امنیت کشتی و تسهیلات بندری (ISPS Code) در سازمان بنادر و کشتیرانی با تشکیل کمیته های ذیل و با شرح وظایف مندرج می باشد.
آیین نامه حاضر پس از تصویب هیئت محترم عامل سازمان لازم لاجرا بوده و کمیته های مربوطه بایستی جهت تدوین و تصویب دستورالعمل های اجرایی ISPS Code بر روی کشتی ها و در بنادر کشور،تشکیل و تا قبل از اول جولای سال 2004 میلادی کلیه اقدامات اجرایی و صدور گواهینامه های قانونی را بعمل آورد.
- اعضاء کمیته عبارتند از:
-مدیر عامل سازمان (رئیس کمیته)
-معاونت امور دریایی (نایب رئیس کمیته عالی)
-مدیرکل سازمان های تخصصی و بین المللی (دبیر کمیته)
-مدیر حراست
-معاونت بندری و مناطق ویژه اقتصادی
-مدیرکل امور بندری
-مدیرعامل امور دریایی
-مدیرکل حفاظت محیط زیست دریایی
-رئیس اداره گارد بنادر
- شرح وظایف کمیته عبارتند از:
-ارتباط با سازمان بین المللی دریانوردی (IMO)
-ارتباط با سایر کشورهای عضو IMO در صورت نیاز
-سیاستگذاری در زمینه ی اجرایی آیین نامه با توجه به پیشنهادات رسیده از کمیته های مربوطه و همچنین اصلاحات آینده در آیین نامه که توسط سازمان بین المللی دریانوردی تصویب خواهد شد.
-بررسی رویدادها و پیشنهادات ارسالی در رابطه با آیین نامه در سازمان بین المللی دریانوردی و اعلام سیاست ایران در اجلاس های IMO.
-تصویب نهایی طرح ها،دستورالعمل ها و مصوبات کمیته های اجرایی که از طریق کمیته ی نظارتی امنیت کشتی و تسهیلات بندری به آن کمیته ارسال می گردد.
-ابلاغ سیاست ها و دستورالعمل ها و مصوبات به کمیته های ذی ربط
- اعضاء کمیته عبارتند از:
-مدیریت حراست (رئیس کمیته)
-مدیرکل امور دریایی (نائب رئیس)
-مدیرکل امور بندری (نائب رئیس)
-مدیرعامل سازمان های تخصصی و بین المللی
-رئیس گارد بنادر
...
خرید و دانلود آنی فایل